Kalendarz

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Dwóch uczniów klasy 3 Technikum w ZSOiZ w Czyżewie - Karol Piekutowski oraz Rafał Borowy wraz z opiekunem prof. Małgorzatą Jaźwińską mieli okazję uczestniczyć w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym pn. „NOWOCZESNA KUCHNIA POLSKA W TRADYCJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH”.

Konkurs odbył się 15 marca 2018 r. w Zespole Szkół Nr1 im. M. Skłodowskiej – Curie w Wyszkowie. Nawiązując do zbliżających sie Świąt Wielkanocnych, podstawowym surowcami , które musiały się znaleźć w każdej potrawie była wątróbka indycza, jajo i burak.

Uczniowie naszej szkoły wykonali następujące danie: placuszki z wątróbki indyczej z buraczkami czerwonymi skarmelizowanymi na miodzie, maśle i occie balsamicznym, z serkiem mascarpone jako dodatek smakowy. Całość udekorowana była kremem balsamicznym i ziołami.

O podium walczyło 8 zespołów dwuosobowych: ZSG im.prof.E.Pijanowskiego (I miejsce), ZSS-G w Warszawie (II miejsce), ZSZ Nr 4 im. A. Chętnika w Ostrołęce (III miejsce) i pozostałe z: Czyżewa, Wyszkowa, Pułtuska, Makowa Mazowieckiego, Garwolina.

Chodź drużynie z naszej szkoły nie udało sie zająć jednego z pierwszych trzech miejsc, to wrócili z nowym doświadczeniem i motywacją do dalszego działania, bo to właśnie TRENING CZYNI MISTRZA!

Ta strona używa plików cookies w celu poprawnego działania. Jeśli nie wyrażasz zgody na ich używanie, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.