Kalendarz

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

W dniu 09 września 2016 roku grupa młodzieży wraz z opiekunem Adamem Świderskim uczestniczyła w XVI Międzynarodowym Marszu Żywej Pamięci Polskiego Sybiru. Marsz jest uroczystością patriotyczna przypominającą wywózki na „Sybir”. Podczas tegorocznego marszu w szczególny sposób upamiętniano nauczycieli - zesłańców Sybiru. Według szacunków około 4 tysięcy nauczyciel polskich zostało podanych wywózkom.

...                                                                                                                                                                       ...

16 września 2016 r. uczniowie klas maturalnych z ZSOiZ w Czyżewie, wraz ze swymi opiekunami: panią Dyrektor Alicją Bańkowską, panią Wicedyrektor Małgorzatą Czyżewską-Drozd, pani Anetą Grądzką oraz ks. Dariuszem Gosk, wzięli udział w wycieczce do Muzeum Walki i Męczeństwa w Treblince oraz Sanktuarium Św. Trójcy w Prostyni.

...                                                                                                                                                                       ...

20 września poczet sztandarowy Narodowych Sił Zbrojnych wraz z dyrektorem p. Alicją Bańkowską oraz p. Dariuszem Zdrojewskim – opiekunem Koła Pamięci Żołnierzy Wyklętych - uczestniczył w uroczystościach związanych z odsłonięciem pomnika Żołnierzy Niepodległościowego Podziemia Narodowego Ziemi Łomżyńskiej, które miały miejsce w Łomży. W uroczystości brali udział kombatanci, parlamentarzyści, władze samorządowe Łomży oraz okolicznych miast i powiatów, w tym również reprezentacja miasta Czyżew. Bardzo znaczący był udział młodzieży, która z pocztami sztandarowymi reprezentowała szkoły łomżyńskie.

„Gawęda o zachowaniu się przy stole" - tak brzmiał temat lekcji, w której uczestniczyli uczniowie klas I, II, III i IV Technikum w Czyżewie w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Zajęcia odbyły się w ciekawym i niezwykle pięknym miejscu, a mianowicie w XIV wiecznym zamku w Pułtusku, położonym nad rzeką Narew. Kuchnia i kultura jedzenia stanowią ważny element naszego życia. Pod kierunkiem zamkowej Mistrzyni Kelnerstwa młodzież dowiedziała się, jak należy zachowywać się przy stole, spożywać posiłki, które często są problemowe, np. jak zjeść rybę podaną w całości, jak zjeść nożem i widelcem pomarańczę? Dowiedzieliśmy się, jak korzystać z zastawy stołowej czy nakrywać do stołu.

Ta strona używa plików cookies w celu poprawnego działania. Jeśli nie wyrażasz zgody na ich używanie, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.